Logo no.boatexistence.com

For tredjedelsregel?

Innholdsfortegnelse:

For tredjedelsregel?
For tredjedelsregel?

Video: For tredjedelsregel?

Video: For tredjedelsregel?
Video: Tredjedelsregeln - hur används den? 2024, Kan
Anonim

Tredjedelsregelen er en "tommelfingerregel" for komponering av visuelle bilder som design, filmer, malerier og fotografier. … Horisonten i fotografiet sitter ved den horisontale linjen som deler den nedre tredjedelen av bildet fra de øvre to tredjedelene.

Hvordan forklarer du tredjedelsregelen?

Tredjedelsregelen er prosessen med å dele et bilde i tredjedeler ved å bruke to horisontale og to vertikale linjer Dette imaginære rutenettet gir ni deler med fire skjæringspunkter. Når du plasserer de viktigste elementene i bildet ditt ved disse skjæringspunktene, produserer du et mye mer naturlig bilde.

Hva er regelen for 3rds i fotografering?

Tredjedelsregelen er en komposisjonsretningslinje som plasserer motivet ditt i venstre eller høyre tredjedel av et bilde, og etterlater de to andre tredjedelene mer åpne. Mens det finnes andre former for komposisjon, fører regelen om tredjedeler vanligvis til overbevisende og godt komponerte bilder.

Hva er tredjedelsregeleksempler?

Rule of Thirds Eksempel: Landscapes Hvis fokuset på bildet ditt er på land (dvs. fjell, bygninger), bør horisonten falle nær den øvre tredjedelen og hvis fokus er himmelen (dvs. solnedganger, soloppganger), bør horisonten falle nær den nedre tredjedelen. Her er et eksempel på tredjedelsregelen for et landskapsbilde.

Hva er tredjedelsregelen for nybegynnere?

Definisjon: Tredjedelsregel er en grunnleggende komposisjonsteknikk på nybegynnernivå som primært er ment å dele rammen inn i tre like horisontale og vertikale segmenter ved å bruke to par like lange rette linjer.

Anbefalt: