Logo no.boatexistence.com

Hva brukes bacillus licheniformis til?

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes bacillus licheniformis til?
Hva brukes bacillus licheniformis til?

Video: Hva brukes bacillus licheniformis til?

Video: Hva brukes bacillus licheniformis til?
Video: Дисбактериоз и запор; лечение за 7-14 дней с Олин. Восстановление микрофлоры кишечника. 2024, Juli
Anonim

Bacillus licheniformis er en grampositiv, sporedannende jordbakterie som brukes i bioteknologiindustrien for å produsere enzymer, antibiotika, biokjemikalier og forbrukerprodukter.

Er Bacillus licheniformis skadelig for mennesker?

B. licheniformis er ikke et menneskelig patogen og er heller ikke giftig. Det er usannsynlig å forveksle med beslektede arter som er det. Men hvis de blir utfordret av et stort antall av denne mikroorganismen, kan kompromitterte personer eller de som lider av traumer bli smittet.

Hvor kan Bacillus licheniformis finnes?

Bacillus licheniformis er en bakterie som ofte finnes i jorden. Den finnes på fuglefjær, spesielt bryst- og ryggfjærdrakt, og oftest hos bakkelevende fugler (som spurver) og vannlevende arter (som ender). Det er en gram-positiv, mesofil bakterie.

Er Bacillus licheniformis et probiotikum?

Bacillus licheniformis har blitt brukt som et probiotikum som et alternativ til antibiotikavekstfremmere hos fjørfe (Liu et al., 2012) for å kontrollere nekrotisk enteritt hos fjørfe (Zhou et al.., 2016).

Hva gjør Bacillus licheniformis for planter?

De kan både fremme planters vekst og beskytte dem mot skadelige bakterier og sopp Endofytter kan øke planteveksthastigheten og biomasseproduksjonen hovedsakelig gjennom fytohormonsyntese, nitrogenfiksering, fosfat solubilisering og ammoniumionproduksjon.

Anbefalt: