Logo no.boatexistence.com

Er leggkalvens sykdom arvelig?

Innholdsfortegnelse:

Er leggkalvens sykdom arvelig?
Er leggkalvens sykdom arvelig?

Video: Er leggkalvens sykdom arvelig?

Video: Er leggkalvens sykdom arvelig?
Video: Hva er MS? 2024, Kan
Anonim

Legg-Calve-Perthes sykdom (LCPD) er vanligvis ikke forårsaket av genetiske faktorer (derfor er vanligvis ikke arvet), men det er noen tilfeller der LCPD påvirker mer enn én familiemedlem. I en liten prosentandel av disse familiære tilfellene har endringer eller mutasjoner i COL2A1-genet blitt funnet å forårsake LCPD.

Hvor vanlig er Legg-Calve-Perthes sykdom?

Legg-Calve-Perthes sykdom rammer mindre enn 1 prosent av den generelle befolkningen og er derfor svært sjelden, men den er fire ganger mer vanlig hos gutter enn hos jenter. Studier har også vist at barn med foreldre som har sykdommen har større sannsynlighet for å få den.

Er Legg Perthes sykdom arvelig hos hunder?

Legg-Calve-Perthes forekommer hos unge hunder og er en arvelig tilstand for små raser, som chihuahuaer, bichonfriser, pudler, pomeranians og terriere. Det kan også forekomme hos katter. Det er også vanlig etter traumer eller skader i beinet eller hoften.

Hvordan starter Perthes sykdom?

Legg-Calve-Perthes sykdom oppstår når for lite blod tilføres til kuledelen av hofteleddet (lårhodet) Uten nok blod blir dette beinet svakt og brudd Enkelt. Årsaken til den midlertidige reduksjonen i blodstrømmen til lårbenshodet er fortsatt ukjent.

Hva er prognosen for Legg-Calve-Perthes sykdom?

Langtidsprognosen for barn med Perthes er god i de fleste tilfeller. Etter 18 til 24 måneders behandling går de fleste barn tilbake til daglige aktiviteter uten store begrensninger. Hoften er et "ball-and-socket"-ledd.

Anbefalt: