Hvem er diwali mela?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er diwali mela?
Hvem er diwali mela?

Video: Hvem er diwali mela?

Video: Hvem er diwali mela?
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, Oktober
Anonim

Finn ut om Indias største høytid i året. I Nord-India feirer de historien om kong Ramas retur til Ayodhya etter at han beseiret Ravana ved å tenne rader med leirlamper. … Sør-India feirer det som dagen da Lord Krishna beseiret demonen Narakasura.

Hva menes med Diwali Mela?

Event Diwali Mela

Diwali, som betyr ' lysfestival', er den mest berømte festivalen i India. Bli med oss på en morsom dag med Bollywood og Bhangra musikk og dans, rangoli-verksteder, moteshow, asiatisk kunst og håndverk, familiebegivenheter og mye mer.

Hva feires Deepavali for?

Diwali er den fem dager lange Festival of Lights, feiret av millioner av hinduer, sikher og jainer over hele verden. Diwali, som for noen også faller sammen med høsting og nyttårsfeiring, er en festival for ny begynnelse og det godes triumf over det onde, og lyset over mørket.

Hvem kunngjorde Diwali?

I følge Jain-tradisjonen begynte denne praksisen med å tenne lamper først på dagen for Mahavira's nirvana i 527 fvt, da 18 konger som hadde samlet seg for Mahaviras siste lære, utstedte en proklamasjon om at lamper skal tennes til minne om "det store lyset, Mahavira ".

Hvilken Gud er Diwali?

En pakistansk hindufamilie ber og tenner lys mens de markerer Diwali, lysfesten, i Lahore, 2016. I sør er Diwali populært knyttet til en historie om hinduguden Krishna, en annerledes inkarnasjon av Vishnu, der han frigjør rundt 16 000 kvinner fra en annen ond konge.

Anbefalt: