Logo no.boatexistence.com

Hva er en desmoid-svulst?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en desmoid-svulst?
Hva er en desmoid-svulst?

Video: Hva er en desmoid-svulst?

Video: Hva er en desmoid-svulst?
Video: Hva er kreft? 2024, Kan
Anonim

En desmoid-svulst er en spesifikk type fibrøs vekst som oppstår i kroppen. Disse svulstene begynner ofte i armer, ben eller overkropp. Leger refererer ofte til dem som desmoid-type fibromatose. Et annet navn for en desmoid-svulst er dyp fibromatose.

Kan en desmoid-svulst være dødelig?

Desmoid-svulster anses vanligvis som godartede (ikke kreft) fordi de sjelden sprer seg til forskjellige deler av kroppen din. Men de som vokser raskt (aggressive svulster) kan være som kreft på noen måter. De kan vokse inn i nærliggende vev og kan være dødelige Disse svulstene kan vokse nesten hvor som helst i kroppen din og i alle aldre.

Finnes det en kur mot desmoid-svulster?

Fullstendig kirurgisk eksisjon av desmoid-svulster er den mest effektive metoden for kur. Dette krever noen ganger fjerning av det meste av en fremre del av et ben. Omfattende tilfeller kan kreve eksisjon pluss adjuvant behandling inkludert kjemoterapi og gjentatt operasjon.

Hva er desmoid-svulst?

Desmoid-svulster er benigne, noe som betyr at de ikke er kreft. Mens cellene i desmoid-svulsten ikke reiser til deler av kroppen som kreft kan, kan de invadere nærliggende vev og er ofte svært smertefulle. Desmoid-svulster kan vokse sakte eller veldig raskt. Jo raskere de vokser, jo mer seriøse er de.

Kan en desmoid-svulst fjernes?

Kirurgi er en standardbehandling for en desmoid-svulst, men det er bare et alternativ hvis en kirurg kan fjerne svulsten uten å skade de omkringliggende organene Kirurgen vil også fjerne en margin av vevet som omgir svulsten. Desmoid-svulster invaderer ofte omkringliggende strukturer, inkludert blodårer og organer.

Anbefalt: