Logo no.boatexistence.com

Kan du plante gressfrø i september?

Innholdsfortegnelse:

Kan du plante gressfrø i september?
Kan du plante gressfrø i september?

Video: Kan du plante gressfrø i september?

Video: Kan du plante gressfrø i september?
Video: Slik sår du gress 2024, Kan
Anonim

September er uten tvil den beste tiden for å så en ny plen, tykne en etablert plen eller reparere skadede flekker. September er bedre enn våren fordi gressfrø spirer raskere i jord som har blitt varmet opp hele sommeren. Ugress skaper mindre problemer om høsten ettersom spiringen av ugressfrø reduseres.

Er september en god tid å plante gressfrø?

Plant gressfrø for kjølige sesonger på sensommeren eller tidlig høst (når dagtemperaturene synker til ca. 60 til 75 grader) for best mulig suksess. September er vanligvis den beste måneden, selv om du kanskje kan slippe unna med seeding så tidlig som i midten av august eller så sent som i midten av oktober; alt avhenger av prognosen.

Hvor lang tid tar det før gressfrø spirer i september?

Det tar omtrent 7 til 14 dager for frøene å spire, og ytterligere 7 til 8 uker for gresset å etablere seg. Innen den tiden har lufttemperaturene begynt å bli høstlige, kjølige, men ikke for frostige, akkurat slike forhold som gresset i kjølige årstider elsker.

Er september for sent til å plante gress?

Selv om september er den beste tiden, kan vi ofte fortsatt plante gressfrø frem til 15. oktober med godt resultat. … Kortere dager og kjøligere temperaturer forlenger frøets spiring og etablering. Etablering av det møre gresset er et must for at det skal overleve vinteren.

Kan jeg så gressfrø i september?

Gressfrø sås best fra sensommer til midten av høsten; det er mindre konkurranse fra ugress, og jorda er varm og fuktig fra regn. … Hvis du går glipp av muligheten til å så om høsten, prøv midt på våren, men bare hvis du kan gi det nye gresset rikelig med vann.

Anbefalt: