Logo no.boatexistence.com

Går fibromuskulær dysplasi hjerneslag?

Innholdsfortegnelse:

Går fibromuskulær dysplasi hjerneslag?
Går fibromuskulær dysplasi hjerneslag?

Video: Går fibromuskulær dysplasi hjerneslag?

Video: Går fibromuskulær dysplasi hjerneslag?
Video: Fibromuscular Dysplasia (FMD): Diagnosing and Treating this Rare Disorder 2024, Kan
Anonim

Fibromuskulær dysplasi (FMD) er en lite kjent form for vaskulær sykdom som gjør mennesker sårbare for hjerneslag og alvorlig høyt blodtrykk i livets beste alder. Dessverre er det mange leger som ikke er kjent med denne sykdommen, som har en tendens til å påvirke yngre og middelaldrende pasienter.

Hva er forventet levealder for noen med fibromuskulær dysplasi?

FMD er vanligvis en livslang tilstand. Forskere har imidlertid ikke funnet noen bevis for at det reduserer forventet levealder, og mange mennesker med MKS lever langt opp i 80- og 90-årene.

Er fibromuskulær dysplasi dødelig?

Fibromuskulær dysplasi, eller FMD, er en sjelden vaskulær tilstand forårsaket av unormal cellevekst i veggene til mellomstore arterier. FMD har ikke alltid symptomer, men hvis det ikke behandles, kan det føre til alvorlige, til og med dødelige tilstander som hjerneslag.

Gir mund- og klovsyke blodpropp?

FMD er forskjellig fra andre blodåresykdommer som påvirker arteriene, som aterosklerose (blokkering av arterier sekundært til kolesterolplakk), vaskulitt (betennelse i arteriene) og trombose(dannelse av blodpropp).

Er MKS livstruende?

Selv uten symptomer kan MKS føre til alvorlige, potensielt livstruende komplikasjoner. Det kan forårsake sykdom i arteriene som leverer blod til nyrene og hjernen. Noen komplikasjoner av MKS inkluderer: Endringer i nyrefunksjonen.

Anbefalt: