Logo no.boatexistence.com

Hva er en gammel sjekk?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en gammel sjekk?
Hva er en gammel sjekk?

Video: Hva er en gammel sjekk?

Video: Hva er en gammel sjekk?
Video: Why are Paper Checks Still a Thing? 2024, April
Anonim

En sjekk som er mer enn seks måneder gammel regnes som en "foreldet sjekk" og kan være en hodepine å innløse. Og hvis den uløste sjekken er fra kontoen din, kan det hende du må betale gebyrer hvis noen prøver å innløse den og det ikke lenger er nok midler på kontoen din til å dekke sjekken.

Hva regnes som en foreldet sjekk?

En foreldet sjekk er en som har overskredet denne perioden Hvis ingen slik erklæring er til stede på sjekken, vil de fleste banker utøve sin rett til å nekte en sjekk mer enn seks måneder gammel. En vanlig måte å identifisere sjekker med gammel dato er å gå gjennom vanlige bankavstemminger.

Hvor lang tid før en sjekk blir foreldet?

Personlige, forretningsmessige og lønnssjekker er gode i 6 måneder (180 dager)Noen virksomheter har "ugyldiggjort etter 90 dager" forhåndstrykt på sjekkene sine. De fleste banker vil innfri disse sjekkene i opptil 180 dager, og det forhåndstrykte språket er ment å oppmuntre folk til å sette inn eller innløse en sjekk tidligere enn senere.

Kan en gammel sjekk innløses?

The Uniform Commercial Code, som gjelder i de fleste stater, sier at en bank ikke er forpliktet til å innløse en sjekk mer enn seks måneder etter at den ble skrevet. … Det er fordi å la en sjekk bli foreldet, sletter ikke gjelden.

Hva gjør du med en gammel sjekk?

Selv om en foreldet sjekk ikke nødvendigvis er ugyldig, kan bankene anse den som en "uregelmessig" veksel og nekte å innfri den På dette tidspunktet er den eneste måten å behandle betalingen er hvis uttrekkeren - ellers kjent som sjekkskriveren eller utstederen - endrer datoen på en erstatningssjekk eller utsteder en ny sjekk.

Anbefalt: