Logo no.boatexistence.com

Hva er historien om blåskjegg?

Innholdsfortegnelse:

Hva er historien om blåskjegg?
Hva er historien om blåskjegg?

Video: Hva er historien om blåskjegg?

Video: Hva er historien om blåskjegg?
Video: The Blue Beard Story Part 3 | Stories for Teenagers | @EnglishFairyTales 2024, Kan
Anonim

I fortellingen er Bluebeard en velstående mann av rang som, like etter ekteskapet, går bort og etterlater kona nøklene til alle dørene i slottet hans, men forbyr henne å åpne en av dem. Hun er ulydig og finner likene til hans tidligere koner i det låste rommet.

Hva er moralen i historien Bluebeard?

I mange av disse historiene er det noe moral i hjertet: vær god, vær god, og til slutt vil du bli frelst … Det er historien om Bluebeard, som folk tolker ofte som en fortelling om nysgjerrighetens moral: Gjør det mannen din sier til deg, og dette vil aldri skje med deg.

Hva er den originale historien om Bluebeard?

Fortellingen forteller historien om en velstående mann som har for vane å myrde konene sine og en kones forsøk på å unngå skjebnen til hennes forgjengere."The White Dove", "The Robber Bridegroom" og "Fitcher's Bird" (også k alt "Fowler's Fowl") er historier som ligner på "Bluebeard ".

Hva er budskapet til Bluebeard?

Temaet for historien handler om kjærlighet, tillit og svik. Til å begynne med kan ikke kvinnen elske Blue Beard på grunn av utseendet hans, men penger og oppførsel vinner henne over. Blue Beards forelskelse er også fullstendig basert på utseende, men utseende kan bedra.

Hva skjer på slutten av Bluebeard?

Til slutt klarte Blåskjegg å vinne hjertet til en av naboens døtre, og de ble gift og hun bodde i et av hans enorme hus En dag, Blåskjegg fort alte kona at han hadde saker å gjøre i landet, og at han ville være borte i flere dager.

Anbefalt: