Logo no.boatexistence.com

Er cymbidium orkidé giftig?

Innholdsfortegnelse:

Er cymbidium orkidé giftig?
Er cymbidium orkidé giftig?

Video: Er cymbidium orkidé giftig?

Video: Er cymbidium orkidé giftig?
Video: Подкармливайте свою орхидею таким образом. И она будет цвести как сумасшедшая! 2024, Kan
Anonim

The Toronto Botanical Gardens beskriver cymbidium-orkideen som en giftig plante fordi den inneholder kinon. Noen reagerer på kinon når det er hudkontakt, og utvikler utslett. … Barn og kjæledyr bør ikke tillates kontakt med disse orkideene.

Er cymbidium-orkideen giftig?

Er Cymbidium giftig? Cymbidium har ingen toksiske effekter rapportert.

Er orkideer giftige for mennesker?

De fleste varianter av orkideer er ikke giftige, og phalaenopsis-sorten av orkideer er spesifikt nevnt som trygge. … Noen varianter, som dametøffelorkideen, er kategorisert som giftige for mennesker av University of California. Derfor er det en god idé å holde alle orkideer utenfor rekkevidde for barnet ditt.

Er cymbidium-orkideer giftige for hunder?

Men University of California, Davis lister opp tøffel-orkideen (Cypripedium spp.) som er mildt giftig for hunder og mennesker, forårsaker huddermatitt ved berøring og muligens irritasjon av munnen hvis den spises.

Kan du spise cymbidium?

De spiselige delene er blader, knoller og løker I Bhutan blant de mange tilgjengelige orkideene Cymbidium sp. er en delikatesse. På lok alt språk kalles det 'olachotho' og er tilgjengelig på det lokale markedet i månedene august til oktober. Blomsterstanden eller blomstene er den spiselige delen.

Anbefalt: