Logo no.boatexistence.com

Er supraspinatus overfladisk eller dyp?

Innholdsfortegnelse:

Er supraspinatus overfladisk eller dyp?
Er supraspinatus overfladisk eller dyp?

Video: Er supraspinatus overfladisk eller dyp?

Video: Er supraspinatus overfladisk eller dyp?
Video: Формула красивой покраски искусственного камня. Вам понравится! 2024, Kan
Anonim

Struktur. Den supraspinatus-muskelen oppstår fra den supraspinøse fossa, en shallow depresjon i scapula-kroppen over ryggraden. Muskelsenen supraspinatus passerer later alt under dekselet til acromion acromion I menneskets anatomi er acromion (fra gresk: akros, "høyest", ōmos, "skulder", flertall: acromia) en beinprosess på scapula (skulderblad) Sammen med coracoid-prosessen strekker den seg sideveis over skulderleddet. Akromionet er en fortsettelse av skulderbladsryggraden, og hekter seg foran. https://en.wikipedia.org › wiki › Acromion

Acromion – Wikipedia

Er subscapularis dyp eller overfladisk?

Senen subscapularis ligger ca. 3 til 5 cm under overflaten. Ganske dypt for ultralyd, og derfor er visning gjennom en svært penetrerende 5 MHz lineær applikator verdt et forsøk. Og det viste seg virkelig å lette en detaljert undersøkelse av muskelen som akkurat støter mot scapula.

Hvor er supraspinatus-muskelen plassert?

Supraspinatus-muskelen, den mest overlegent plasserte av rotatorcuff-musklene, befinner seg i den supraspinøse fossa av scapula, overordnet skulderbladsryggraden.

Er rotatorcuff-musklene dype eller overfladiske?

Som en gruppe er rotatorcuff-musklene ansvarlige for å stabilisere skulderleddet, ved å sørge for de "finjusterende" bevegelsene til hodet på humerus i glenoid fossa. De er dypere muskler og er svært aktive i den nevromuskulære kontrollen av skulderkomplekset under bevegelser i øvre ekstremiteter.

Hvor dyp er supraspinatus-senen?

Den gjennomsnittlige dybden til supraspinatus-senen var 9,6 mm, men dybden økte med kroppsmasseindeksen og ble doblet hos overvektige funksjonærer. I hånd-i-rygg-posisjon ble dybden til supraspinatus-senen redusert med 1,1 mm til 8,5 mm.

Anbefalt: