Logo no.boatexistence.com

Hvilket av følgende kan ikke polariseres?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket av følgende kan ikke polariseres?
Hvilket av følgende kan ikke polariseres?

Video: Hvilket av følgende kan ikke polariseres?

Video: Hvilket av følgende kan ikke polariseres?
Video: Происхождение эфира - Часть 8: Прорыв Фарадея - видение в линиях Силы 2024, Kan
Anonim

Alle de elektromagnetiske bølgene er tverrbølger og de kan polariseres. Den eneste langsgående bølgen langsgående bølgen Mekaniske langsgående bølger kalles også kompresjons- eller kompresjonsbølger, fordi de produserer kompresjon og sjeldenhet når de reiser gjennom et medium, og trykkbølger, fordi de produserer økninger og reduksjoner i press. https://en.wikipedia.org › wiki › Longitudinal_wave

Langsgående bølge - Wikipedia

i alternativet er ultrasonisk bølge som er en lydbølge. Så ultralydbølgene blir ikke polarisert.

Hvilke bølger kan ikke polariseres?

I motsetning til tverrgående bølger som elektromagnetiske bølger, kan langsgående bølger som lydbølger ikke polariseres. Polarisasjonen av en bølge er gitt av orienteringen av svingninger i rommet i forhold til det forstyrrede mediet. En polarisert bølge vibrerer i et enkelt plan i rommet.

Hvilket av følgende kan polariseres?

Tverrbølger kan svinge i retningen vinkelrett på overføringsretningen, men langsgående bølger svinger bare langs overføringsretningen. Disse tverrgående bølgene er kjent som S- bølger eller skjærbølger, og ja, de kan polariseres.

Kan radiobølger polariseres?

Ja, radiobølger kan polariseres fordi radiobølger er en type elektromagnetisk bølge som består av elektriske og magnetiske felt som krysser vinkelrett på hverandre og også vinkelrett på retningen til bølgebevegelsen (opp og ned eller side ved side). Derfor kan radiobølger polariseres.

Hvilket av følgende kan ikke produsere polarisert lys?

Forklaring: Diffraksjon av lys kan ikke konvertere upolarisert lys til polarisert lys. Polarisering er definert som et fenomen forårsaket på grunn av bølgenaturen til elektromagnetisk stråling. Sollyset beveger seg gjennom vakuumet for å nå jorden, som er et eksempel på en elektromagnetisk bølge.

Anbefalt: