Logo no.boatexistence.com

Hva er verre duktal- eller lobulær kreft?

Innholdsfortegnelse:

Hva er verre duktal- eller lobulær kreft?
Hva er verre duktal- eller lobulær kreft?

Video: Hva er verre duktal- eller lobulær kreft?

Video: Hva er verre duktal- eller lobulær kreft?
Video: Dr. Shih on Treating Lobular vs Ductal Breast Cancers 2024, Kan
Anonim

En analyse av den største registrerte kohorten av pasienter med invasiv lobulær brystkreft (ILBC) viser at resultatene er betydelig dårligere sammenlignet med invasiv ductal brystkreft, og fremhever et betydelig behov for mer forskning og kliniske studier på pasienter med ILBC.

Er lobulær kreft verre enn ductal?

En analyse av den største registrerte kohorten av pasienter med invasiv lobulær brystkreft (ILC) viser at utfallene er betydelig dårligere sammenlignet med invasiv ductal brystkreft (IDC), og fremhever et betydelig behov for mer forskning og kliniske studier på pasienter med ILC.

Hva er forskjellen mellom ductal og lobulær kreft?

Invasive lobulære kreftformer har en tendens til å vokse i enkeltfillinjer gjennom fettvevet i brystet. Invasive duktale kreftformer har derimot en tendens til å gjenskape kjertelstrukturene i brystet og er mer sannsynlig å danne en masse. ILC danner vanligvis ikke en klump.

Er det mer sannsynlig at lobulær brystkreft kommer tilbake?

Denne aggressive fenotypen er ofte assosiert med en dårligere prognose sammenlignet med andre ILC-varianter (19). Weidner et al. (20) rapporterte at pasienter med pleomorf ILC hadde fire ganger større sannsynlighet for å oppleve tilbakefall enn pasienter som ble rammet av klassisk variant og Orvieto et al.

Er lobulær eller ductal brystkreft vanligere?

I følge American Cancer Society finner mer enn 180 000 kvinner i USA ut at de har invasiv brystkreft hvert år. Omtrent 10 % av alle invasive brystkreft er invasive lobulære karsinomer. (Omtrent 80 % er invasive duktale karsinomer.)

Anbefalt: