Logo no.boatexistence.com

Hvordan behandle myksødem koma?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle myksødem koma?
Hvordan behandle myksødem koma?

Video: Hvordan behandle myksødem koma?

Video: Hvordan behandle myksødem koma?
Video: Hypothyroidism | Physiology, Pathophysiology, Diagnosis, Treatment, Myxedema Coma 2024, Kan
Anonim

Pasienter med mistanke om myxødem koma bør legges inn på intensivavdeling for kraftig lunge- og kardiovaskulær støtte. De fleste myndigheter anbefaler behandling med intravenøs levotyroksin (T4) i motsetning til intravenøs liotyronin (T3).

Kan myxedema koma kureres?

En person med myxedema vil sannsynligvis bli på en intensivavdeling med kontinuerlig overvåking og behandling, og bedring kan ta flere uker En myxedema-koma krever umiddelbar innleggelse på sykehus. Behandlingen innebærer å gi thyreoideahormonerstatningsmedisin i en blodåre.

Hvordan behandler du myxedema?

Hvordan behandles myxedema? Myxedema løses oftest ved å behandle den underliggende årsaken til hypotyreose som førte til fortykning og grovhet i huden. Medikamenter for å erstatte de reduserte skjoldbruskkjertelhormonene er den vanligste behandlingen, og når det doseres riktig, kan det stoppe progresjonen av myxedema.

Er myxedema koma alvorlig?

Myxedema (krise) koma er et tap av hjernefunksjon som følge av det alvorlige, langvarige lave nivået av skjoldbruskkjertelhormon i blodet (hypotyreose). Myxedema koma regnes som en sjelden livstruende komplikasjon av hypotyreose og representerer en av de mer alvorlige sidene ved skjoldbruskkjertelsykdom.

Hva er symptomene på Myxoedema koma?

Myxedema Coma-symptomer

  • Svakhet eller sløvhet.
  • Forvirring eller manglende respons.
  • Føler meg kald.
  • Lav kroppstemperatur.
  • Hovelse i kroppen, spesielt ansikt, tunge og underbena.
  • pustevansker.

Anbefalt: