Er lidokain og lignokain det samme?

Innholdsfortegnelse:

Er lidokain og lignokain det samme?
Er lidokain og lignokain det samme?

Video: Er lidokain og lignokain det samme?

Video: Er lidokain og lignokain det samme?
Video: Why #Lignocaine or Lidocaine is one of the most commonly used drugs by doctors? #shortvideos 2024, September
Anonim

Lignocaine, ofte referert til som "Lidocaine", er et amid lokalbedøvelsesmiddel og et klasse 1b antiarytmika. Lignokain er et essensielt stoff på Verdens helseorganisasjons liste over essensielle stoffer, ansett som effektivt, trygt og kostnadseffektivt for ethvert helsevesen.

Hva er forskjellen mellom lidokain og lignokain?

Navn. Lidocaine er International Nonproprietary Name (INN), British Approved Name (BAN) og Australian Approved Name (AAN), mens lignocaine er det tidligere BAN og AAN Både de gamle og nye navnene vil vises på produktetiketten i Australia til minst 2023.

Hva er funksjonen til lignokain?

Lidocaine (lignocaine) stabiliserer alle potensielt eksitable membraner og forhindrer initiering og overføring av nerveimpulser. Dette gir en lokalbedøvelse.

Hvem bør ikke bruke lidokain?

Du bør ikke bruke topisk lidokain hvis du er allergisk mot noen form for bedøvende medisin. Fatale overdoser har oppstått når bedøvende medisiner ble brukt uten råd fra en lege (for eksempel under en kosmetisk prosedyre som laserhårfjerning).

Hvorfor er lidokain dårlig for deg?

Svelging av lidokain kan forårsake nummenhet i munn og svelg, noe som kan føre til problemer med å svelge og til og med kvelning. Hvis en betydelig mengde inntas, kan nok absorberes i blodet til å påvirke vitale organer, først og fremst hjernen og hjertet.

Anbefalt: