Logo no.boatexistence.com

Kan epileptikere ta antihistaminer?

Innholdsfortegnelse:

Kan epileptikere ta antihistaminer?
Kan epileptikere ta antihistaminer?

Video: Kan epileptikere ta antihistaminer?

Video: Kan epileptikere ta antihistaminer?
Video: ИЗБЕГАЙТЕ этих лекарств, если у вас эпилепсия 2024, Kan
Anonim

H1-reseptorantagonister, inkludert klassiske antihistaminer og antiallergimedisiner, induserer av og til kramper hos friske barn og pasienter med epilepsi. Spesielt bør prometazin, karbinoksamin, mepyramin (pyrilamin) og ketotifen brukes med forsiktighet hos disse pasientene.

Hvorfor advares antihistaminer ved epilepsi?

Det er velkjent at H1-antihistaminer, som difenhydramin, pyrilamin og ketotifen, har det enorme potensialet for å fremme anfall hos epileptiske pasienter og dyr [1– 3], og store doser kan indusere kramper direkte [4, 5], så epileptiske pasienter blir minnet om å være forsiktige med å ta H1-antihistaminer.

Hvilken allergimedisin er trygg for epileptikere?

Antihistaminer er på listen over medisiner som kan forårsake anfall, men nyere antihistaminer som loratidin (Claritin) og fexofenadin (Allegra) er dårligere i stand til å komme inn i hjernen, og har dermed færre bivirkninger som sedasjon enn de eldre antihistaminene.

Hvilke medisiner bør epileptikere unngå?

Tramadol eller Ultram – et smertestillende middel som vanligvis foreskrives for å behandle moderate til sterke smerter. Orale prevensjonsmidler - som kan redusere effektiviteten av anfallsmedisinen din, eller anfallsmedisinen kan redusere effektiviteten til oral prevensjon. Visse antibiotika. Energidrikker eller for mye koffein.

Kan du ta Benadryl hvis du har epilepsi?

Pseudoefedrin og dekstrometorfan kan imidlertid også senke krampeterskelen og er vanlige ingredienser i mange forkjølelsesmedisiner. Guaifenesin ser ikke ut til å være et like stort problem. Noen mennesker er også følsomme for antihistaminer, så vi foreslår at du unngår difenhydramin (Benadryl) og cetirizin (Zyrtec).

Anbefalt: