Logo no.boatexistence.com

Når skrev plutarch livet til julius caesar?

Innholdsfortegnelse:

Når skrev plutarch livet til julius caesar?
Når skrev plutarch livet til julius caesar?

Video: Når skrev plutarch livet til julius caesar?

Video: Når skrev plutarch livet til julius caesar?
Video: What really happened to the Library of Alexandria? - Elizabeth Cox 2024, Kan
Anonim

Plutarch's Lives of the Noble Grekers and Romans, ofte k alt parallelle liv eller Plutarchs liv, er en serie med 48 biografier om kjente menn, arrangert i par for å belyse deres vanlige moralske dyder eller feil, sannsynligvis skrevet på begynnelsen av det andre århundre e. Kr.

Når levde Plutarch?

Plutarch, gresk Plutarchos, latin Plutarchus, ( født 46 e.kr., Chaeronea, Boeotia [Hellas]-døde etter 119 ce), biograf og forfatter hvis verk sterkt påvirket evolusjonen av essayet, biografien og historieskrivingen i Europa fra 1500- til 1800-tallet.

Hva skrev Plutarch om Cæsar?

I origin alteksten skriver Plutarch at « [Cæsar] sa at det ikke var de tykke og langhårede karene som plaget ham, men de bleke og magre; betyr Brutus og Cassius” I stykket tilbyr Shakespeare en avgjørende redigering: “La meg ha menn om meg som er tykke, / slanke menn og som sover om natten.

Hvem skrev Plutarch parallelle liv for?

Plutarch's Life of Alexander, skrevet som en parallell til Julius Caesar, er en av bare fem eksisterende tertiære kilder om den makedonske erobreren Alexander den store.

Var Plutarch partisk mot Cæsar?

Likevel er nesten alle de gamle forfatterne, Plutark blant dem, partisk mot Cæsar, og til fordel for optimatene; deres partiskhet tar folk flest uvitende, skulle jeg tro, for det er lett nok å feste seg til ideen om at Cæsar tok ned den romerske republikken og var en fiende av demokratiet.

Anbefalt: