Logo no.boatexistence.com

Hvilken flagellat er symbiotisk med termitter?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken flagellat er symbiotisk med termitter?
Hvilken flagellat er symbiotisk med termitter?

Video: Hvilken flagellat er symbiotisk med termitter?

Video: Hvilken flagellat er symbiotisk med termitter?
Video: Termite symbiosis: Internal guests digest cellulose 2024, Kan
Anonim

Trichonymphas klokkeform og tusenvis av flageller gjør den til en lett gjenkjennelig celle. Symbiosen mellom lavere termitter/vedkakerlakker og Trichonympha er svært gunstig for begge parter: Trichonympha hjelper verten med å fordøye cellulose og mottar til gjengjeld en konstant tilførsel av mat og husly.

Kan flagellater overleve utenfor termitttarmen?

Denne flagellaten, så vel som Trichonympha, kan ikke overleve uten cellulose. Den eneste arten av slekten, denne organismen er vanligvis begrenset til den fremre delen av baktarmen og er spesielt rikelig nær tarmveggen.

Hva slags symbiotisk forhold er termitter?

Forholdet mellom termitter og deres endosymbionter viser et symbiotisk forhold til mutualism.

Hva er det symbiotiske forholdet mellom termitter og protozoer?

Termitter har for eksempel et gjensidig forhold med protozoer som lever i insektets tarm (Figurea). Termitten drar nytte av evnen til bakterielle symbionter i protozoene til å fordøye cellulose.

Er Trichonympha parasittisk?

Noen protozoer beveger seg ved hjelp av en eller flere flageller. Disse protozoene kalles zooflagellater. Trypansosom en menneskelig parasitt og Trichonympha, en protozo som lever i tarmen til termitter er eksempler på zooflagellater. Noen protozoer beveger seg ved hjelp av pseudopodia (forlengelser av plasmamembranen).

Anbefalt: