Logo no.boatexistence.com

Hvor finnes entamoeba histolytica?

Innholdsfortegnelse:

Hvor finnes entamoeba histolytica?
Hvor finnes entamoeba histolytica?

Video: Hvor finnes entamoeba histolytica?

Video: Hvor finnes entamoeba histolytica?
Video: Entamoeba histolytica 2024, Kan
Anonim

E. histolytica befinner seg vanligvis i tykktarmen, og kan vedvare der i måneder eller år og forårsake en asymptomatisk tarminfeksjon.

Hvor kan Entamoeba bli funnet?

Med unntak av Entamoeba gingivalis, som lever i munnen, og E. moshkovskii, som ofte er isolert fra elve- og innsjøsedimenter, finnes alle Entamoeba-arter i tarmenav dyrene de smitter.

Hvor bor Entamoeba histolytica i menneskekroppen?

Entamoeba histolytica er en anaerob parasitt som primært finnes i colon; men av ukjente årsaker kan den bli invasiv, bryte tarmbarrieren og migrere mot leveren og forårsake amøbe leverabscesser.

Hvor kommer Entamoeba histolytica fra?

Det begynner når en person drikker forurenset vann eller spiser mat som er forurenset med den cystiske formen (infeksjonsstadiet), kommer i kontakt med forurensede tykktarmsskyllingsenheter eller fek alt kontaminerte hender på matbehandlere, eller ved oral-anal seksuell praksis.

Hva dreper Entamoeba histolytica?

Hos symptomatiske pasienter og ved invasiv sykdom er imidlertid de mest brukte legemidlene mot E. histolytica nitroimidazolene (metronidazol og tinidazol) (Marie og Petri, 2013; Ansari et al., 2015). Metronidazol (MTZ) dreper ameber, men forårsaker ikke skade på cyster.

Anbefalt: