Logo no.boatexistence.com

Når anses et område for å være utarmet ozon?

Innholdsfortegnelse:

Når anses et område for å være utarmet ozon?
Når anses et område for å være utarmet ozon?

Video: Når anses et område for å være utarmet ozon?

Video: Når anses et område for å være utarmet ozon?
Video: Når pandemien rammer verdens aller mest sårbare 2024, Kan
Anonim

II. Nedbryting av ozon. Når klor- og bromatomer kommer i kontakt med ozon i stratosfæren, ødelegger de ozonmolekyler. Ett kloratom kan ødelegge over 100 000 ozonmolekyler før det fjernes fra stratosfæren.

Hva mener du med ozonnedbrytning?

Nedbryting av ozonlaget betyr fortynning av ozonlaget i den øvre atmosfæren Det er skadelig for naturen og atmosfæren. Nedbryting av ozonlaget er et av de største problemene for atmosfæren og også for alle levende vesener, inkludert floraen og faunaen på denne jorden.

Hvordan blir ozonlaget utarmet?

Klorfluorkarboner eller CFC er hovedårsaken til nedbryting av ozonlaget. Disse frigjøres av løsemidler, sprayaerosoler, kjøleskap, klimaanlegg osv. Molekylene av klorfluorkarboner i stratosfæren brytes ned av ultrafiolette strålinger og frigjør kloratomer.

Hva er årsakene til nedbryting av ozonlaget?

Hovedårsaken til ozonnedbrytning og ozonhullet er produserte kjemikalier, spesielt produserte halokarbonkjølemidler, løsemidler, drivmidler og skumblåsemidler (klorfluorkarboner (KFK), HCFCer, haloner).

Hva er terskelen for at en region kan anses å ha et ozonhull?

Vanligvis er et ozonhull 10 definert som området der den totale ozonkolonnen (TOC) synker til verdier på mindre enn 220 DU.

Anbefalt: