Logo no.boatexistence.com

Har zantac og omeprazol de samme ingrediensene?

Innholdsfortegnelse:

Har zantac og omeprazol de samme ingrediensene?
Har zantac og omeprazol de samme ingrediensene?

Video: Har zantac og omeprazol de samme ingrediensene?

Video: Har zantac og omeprazol de samme ingrediensene?
Video: HIATUS HERNIA क्या इसे घर पर ठीक कर सकते है ? || CAN YOU FIX HIATUS HERNIA YOURSELF 2024, Kan
Anonim

Ranitidin og omeprazol er to lignende legemidler som behandler fordøyelsesproblemer. Mens de begge behandler tilstander som GERD og Zollinger-Ellisons syndrom, er de begge kjemisk forskjellige. Ranitidin virker som en histaminblokker mens omeprazol fungerer som en protonpumpehemmer.

Er Zantac og omeprazol det samme?

Medikamentene er i forskjellige stoffklasser. Zantac er en H2 (histamin-2) og Prilosec (omeprazol) er en protonpumpehemmer (PPI). Både Zantac og Prilosec er tilgjengelig over-the-counter (OTC) og i generisk form.

Er omeprazol tryggere enn Zantac?

Zantac har blitt fullstendig tilbakek alt av U. S. Food and Drug Administration, og Prilosec er fortsatt tilgjengelig som et reseptfritt legemiddel. På grunn av det faktum at Zantac har mottatt en tilbakekalling og omeprazol fortsatt er på markedet, er det sannsynlig at Zantac ikke er sikrere enn omeprazol.

Er det bedre å ta ranitidin eller omeprazol?

Konklusjoner: Vedlikeholdsbehandling med omeprazol (20 eller 10 mg én gang daglig) er overlegen ranitidin (150 mg to ganger daglig) når det gjelder å holde pasienter med erosiv refluksøsofagitt i remisjon over en 12 måneders periode.

Hvorfor er omeprazol så dårlig for deg?

Studier har vist at personer behandlet med omeprazol har forskjellige typer bakterier i tarmen sammenlignet med ubehandlede pasienter. Spesielt personer som tar omeprazol har høyere antall "dårlige" bakterier som Enterococcus, Streptococcus, Staphylococcus og noen stammer av E. coli.

Anbefalt: