Logo no.boatexistence.com

Ville en kreftkul under armhulen gjøre vondt?

Innholdsfortegnelse:

Ville en kreftkul under armhulen gjøre vondt?
Ville en kreftkul under armhulen gjøre vondt?

Video: Ville en kreftkul under armhulen gjøre vondt?

Video: Ville en kreftkul under armhulen gjøre vondt?
Video: Den lille redde bæsjen - Animert 2024, Kan
Anonim

A smertefull klump i armhulen kan potensielt være kreft, men vanligvis når en klump er smertefull eller øm, er det en annen årsak. Infeksjon eller betennelse har en tendens til å forårsake smerte og ømhet, mens kreft er mindre sannsynlig å være smertefull. En klump i armhulen har en tendens til å være mer bekymrende hvis den er smertefri.

Hvordan føles en armhulesvulst?

Konsistensen til armhuleklumpen kan variere avhengig av hva som forårsaker den. For eksempel kan en cyste, infeksjon eller fettvekst føles myk å ta på. Imidlertid kan fibroadenomer og kreftsvulster føles harde og ubevegelige Noen mennesker kan oppleve smerte med en klump i armhulen.

Er det norm alt at klumper i armhulen gjør vondt?

Klumper i armhulen kan være forårsaket av cyster, infeksjon eller irritasjon på grunn av barbering eller bruk av antiperspiranter. Imidlertid kan disse klumpene også indikere en alvorlig underliggende helsetilstand. Oppsøk lege hvis du har en klump i armhulen som gradvis blir forstørret, er eller ikke er smertefull, eller som ikke går bort.

Gjør kreftklumper vondt når du trykker på dem?

Husker som er kreftfremkallende er vanligvis store, harde, smertefrie å ta på og dukker opp spontant. Massen vil vokse i størrelse jevnt og trutt i løpet av ukene og månedene. Kreftklumper som kan kjennes fra utsiden av kroppen din, kan dukke opp i bryst, testikkel eller nakke, men også i armer og ben.

Gjør kreftlymfeknuter vanligvis vondt?

Det vanligste tegnet på lymfom er en klump eller klumper, vanligvis i nakken, armhulen eller lysken. De er vanligvis smertefrie. Disse klumpene er hovne lymfeknuter.

Anbefalt: