Logo no.boatexistence.com

Spist nederlenderne tulipaner?

Innholdsfortegnelse:

Spist nederlenderne tulipaner?
Spist nederlenderne tulipaner?

Video: Spist nederlenderne tulipaner?

Video: Spist nederlenderne tulipaner?
Video: Канарские острова! Первый день «в море» и обзор лайнера Norwegian Sun. 2024, Juli
Anonim

Det høres kanskje rart ut, men enhver nederlender kjenner historien: under krigen spiste folk tulipanløk Den eneste grunnen til dette var sult. Nederland led en stor hungersnød vinteren 1944-1945. Å spise tulipanløk er ikke noe våre forfedre gjorde for moro skyld, de gjorde det fordi det ikke var noe annet å spise.

Spist nederlenderne tulipanløker under andre verdenskrig?

Tradisjonen med å spise tulipanløk og kronblad ble født ut av nederlandsk pragmatisme i tider med hungersnød i det siste året av andre verdenskrig … Kombinasjonen av en hard, langvarig vinter og begrenset matforsyning sendte landet ut i alvorlig hungersnød kjent som Hongerwinter (The Hunger Winter).

Hvorfor bruker nederlendere tulipaner?

På begynnelsen av 1600-tallet var alle blitt så betatt av tulipaner at folk begynte å bruke dem som hagepynt De ble snart et stort handelsprodukt i Holland og andre deler av Europa. Interessen for blomstene var stor og løkene ble solgt for utrolig høye priser.

Kan mennesker spise tulipaner?

Kronbladene og løken til en tulipan er begge spiselige. Det er ikke tilrådelig å spise stilken og bladene til tulipanen. Vær forsiktig når du høster tulipaner til mat, da de ikke skal behandles med kjemikalier eller plantevernmidler.

Hvor fikk nederlandske tulipaner?

Kjøpt til Holland på 1400-tallet fra det osmanske riket – et stort landområde, som nå er dagens Tyrkia, store deler av Sørøst-Europa og deler av Russland. De våte, lavtliggende forholdene i Nederland gjorde det perfekte vekstmiljøet, og tulipanhager har blitt dyrket her siden den gang.

Anbefalt: