Logo no.boatexistence.com

Ville det hjelpe å redusere myoglobins affinitet til oksygen?

Innholdsfortegnelse:

Ville det hjelpe å redusere myoglobins affinitet til oksygen?
Ville det hjelpe å redusere myoglobins affinitet til oksygen?

Video: Ville det hjelpe å redusere myoglobins affinitet til oksygen?

Video: Ville det hjelpe å redusere myoglobins affinitet til oksygen?
Video: HEMOGLOBIN AND MYOGLOBIN BIOCHEMISTRY 2024, Kan
Anonim

pO2 i vev er omtrent 4 kPa: det vil ikke frigjøre det! Vil det hjelpe å senke affiniteten (P50) til myoglobin til oksygen? … Hvis O2 bindes med høy affinitet i lungene, vil det ikke frigjøre mye i vev. Hvis O2 bundet med lav affinitet ville ikke fange O2 i lungene.

Hvorfor er den svært høye affiniteten til myoglobin for oksygen viktig?

Myoglobins høye affinitet for oksygen betyr at det vil være mindre tilbøyelig til å frigjøre oksygenet når det først er bundet; dette betyr igjen at myoglobin vil distribuere mindre oksygen til de områdene der det er nødvendig.

Hvorfor har hemoglobin lavere affinitet for oksygen enn myoglobin?

Dermed tjener hemoglobins lavere affinitet for oksygen det godt fordi det lar hemoglobin frigjøre oksygen lettere i cellene Myoglobin har derimot en betydelig høyere affinitet for oksygen og vil derfor være mye mindre tilbøyelig til å frigjøre det når det først er bundet.

Hvorfor er myoglobin ikke bra for oksygentransport?

Dette er fordi hemoglobin ikke bare binder oksygen svakt, men enda viktigere binder oksygen i samarbeid. … Denne dramatiske forskjellen skyldes det faktum at myoglobin har høy affinitet for oksygen og ikke frigjør nok oksygen under normale fysiologiske forhold

Har myoglobin affinitet for oksygen?

Myoglobin er fjernt beslektet med hemoglobin. Sammenlignet med hemoglobin, har myoglobin en høyere affinitet for oksygen og har ikke samarbeidsbinding med oksygen slik hemoglobin har. Hos mennesker finnes myoglobin kun i blodet etter muskelskade.

Anbefalt: