Logo no.boatexistence.com

Hvordan oppstår endocytose ved en celleoverflatemembran?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppstår endocytose ved en celleoverflatemembran?
Hvordan oppstår endocytose ved en celleoverflatemembran?

Video: Hvordan oppstår endocytose ved en celleoverflatemembran?

Video: Hvordan oppstår endocytose ved en celleoverflatemembran?
Video: Endocytosis and exocytosis 2024, Kan
Anonim

Endocytose oppstår når en del av cellemembranen folder seg inn i seg selv og omkranser ekstracellulær væske og ulike molekyler eller mikroorganismer. Den resulterende vesikkelen bryter av og transporteres inne i cellen.

Hvordan muliggjør cellemembranen endocytose?

Endocytose er prosessen med å fange et stoff eller partikkel fra utsiden av cellen ved å oppsluke den med cellemembranen Membranen folder seg over stoffet og den blir fullstendig omsluttet av membranen. På dette tidspunktet kniper en membranbundet sekk, eller vesikkel, av og flytter stoffet inn i cytosolen.

Utfører cellemembranen endocytose?

Celler inntar væske, molekyler og partikler ved endocytose, der lokaliserte områder av plasmamembranen invaginerer og klemmer av for å danne endocytiske vesikler. Mange av de endocytoserte molekylene og partiklene havner i lysosomer, hvor de brytes ned.

Hva skjer med cellemembranen under eksocytose?

I eksocytose er avfallsmateriale innhyllet i en membran og smelter sammen med det indre av plasmamembranen. Denne fusjonen åpner den membranøse konvolutten på utsiden av cellen og avfallsmaterialet støtes ut i det ekstracellulære rommet.

Hvordan er eksocytose involvert i å bygge cellemembranen?

Eksocytose er en prosess som brukes av cellen for å ta ut søppel og for å inkorporere proteiner i cellemembranen. Under eksocytose omgir fosfolipid-dobbeltlaget i cellemembranen avfallsproteinene, og skaper en boblelignende struktur k alt en vesikkel.

Anbefalt: