Logo no.boatexistence.com

Hva er imidazol soppdrepende?

Innholdsfortegnelse:

Hva er imidazol soppdrepende?
Hva er imidazol soppdrepende?

Video: Hva er imidazol soppdrepende?

Video: Hva er imidazol soppdrepende?
Video: Azole | Imidazole and Triazole = Mechanism of Action | Antifungal Medicines | Azole Antifungal Drugs 2024, Juli
Anonim

Blant azolgruppen av soppdrepende medisiner er imidazoler (miconazol og ketoconazole) ofte brukt for lokaliserte overflateinfeksjoner og triazoler (itrakonazol-kun for dermatofytter-flukonazol, voriconazol og posaconazole) brukes mot invasive, livstruende soppinfeksjoner.

Hva er eksempler på imidazol-soppmidler?

Imidazolmidler inkluderer miconazol, ketoconazol og clotrimazole.

Hva behandler imidazol?

An imidazol antifungal som brukes til å behandle vulvovaginal candidiasis Et bredt spekter antifungal som brukes til å behandle seboreisk dermatitt og sopphudinfeksjoner. Et topisk soppdrepende middel som brukes til å behandle tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis, kutan candidiasis og tinea versicolor.

Hva er imidazolkremer?

Topiske imidazoler er effektive i alle former for tinea pedis, men er utmerkede behandlinger for interdigital tinea pedis fordi de er effektive mot dermatofytter og Candida. Noen av disse legemidlene (f.eks. econazol) har også antibakteriell aktivitet. Et econazole-skum er nå tilgjengelig.

Hva er bivirkningene av imidazol?

Bivirkninger og toksisitet:

Imidazolene gitt PO resulterer i få bivirkninger, men kvalme, oppkast og leverdysfunksjon kan utvikle seg. Spesielt ketokonazol er assosiert med levertoksisitet, spesielt hos katter.

Anbefalt: