Logo no.boatexistence.com

Hvorfor tankbiler er livredde for aprikoser?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor tankbiler er livredde for aprikoser?
Hvorfor tankbiler er livredde for aprikoser?

Video: Hvorfor tankbiler er livredde for aprikoser?

Video: Hvorfor tankbiler er livredde for aprikoser?
Video: The Tank that Allies Avoided At All Costs 2024, Kan
Anonim

Overtroen rundt den lille steinfrukten startet under andre verdenskrig. « Hver gang en tank brøt sammen, var det alltid aprikosrasjoner om bord,» ifølge et utdrag fra USCs folklorearkiv. … Denne overtroen fortsatte gjennom Vietnamkrigen og lever i beste velgående i dag.

Hvor kommer aprikosen fra?

Aprikosen, som ble dyrket i Kina og Sentral-Asia så tidlig som i 2000 f. Kr., migrerte med landets handelsmenn, som reiste Den Store Silkeveien. De kinesiske kjøpmennene, antyder botaniker Berthold Laufer, introduserte sannsynligvis frukten til perserne. De k alte den den "gule plommen" (zardaloo).

Hvilken årstid er aprikoser?

Disse duftende, søte fruktene er i sesong fra mai til september Finn ut hvordan du kjøper de beste aprikosene og tilbereder dem, pluss hva du kan lage med dem. En slektning av fersken, nektarin, plomme og kirsebær, aprikoser er velduftende, med et mykt, fløyelsmykt skall som varierer fra blekgul til dyp oransje.

Får aprikoser deg til å bæsj?

Tørket frukt mot forstoppelse

Bortsett fra svisker, er tørket frukt som fiken, rosiner og tørkede aprikoser utmerkede kilder til fiber. Legg tørket frukt i frokostblandingen, eller bak den til klimuffins.

Hva er fordelen med aprikos?

Rik på vitamin A, betakaroten og andre karotenoider, aprikoser er utmerket for fremme øyehelse Lutein hjelper til med å støtte netthinnen og linsens helse, mens karotenoider og vitamin E støtter helhetlig syn. Aprikosnæringsstoffer bidrar også til å redusere risikoen for makuladegenerasjon og grå stær.

Anbefalt: