Logo no.boatexistence.com

Er gallesyrebindere trygge under graviditet?

Innholdsfortegnelse:

Er gallesyrebindere trygge under graviditet?
Er gallesyrebindere trygge under graviditet?

Video: Er gallesyrebindere trygge under graviditet?

Video: Er gallesyrebindere trygge under graviditet?
Video: Gode råd til medicin under graviditet | SundhedsTV 2024, Kan
Anonim

De bare medisinene som for øyeblikket er akseptable under graviditet er gallesyrebindere, 1 siden de ikke absorberes systemisk og derfor ikke føles å posere fosterrisiko. Bruken er begrenset på grunn av bivirkninger av forhøyede triglyserider og forstoppelse.

Er kolestyramin trygt under graviditet?

Cholestyramine Graviditetsadvarsler

Sikkerhet er ikke etablert under graviditet; fordelen bør oppveie risikoen. Kommentarer: Dette stoffet er kjent for å forstyrre absorpsjonen av fettløselige vitaminer selv i nærvær av vitamintilskudd, og derfor kan det hende at vanlig prenatal tilskudd ikke er tilstrekkelig.

Hva skjer hvis du blir gravid på kolesterolmedisin?

U. S. Food and Drug Administration (FDA) sier at statiner ikke anbefales for gravide kvinner. De er vurdert som "graviditetskategori X"-medisiner, noe som betyr at studier har vist at de kan forårsake fødselsskader og at risikoen klart oppveier enhver fordel.

Hvilke lipidsenkende legemidler er trygge under graviditet?

Hvis dette virkelig er tilfelle, og et statin må brukes under graviditet, ser fluvastatin, pravastatin eller rosuvastatin ut til å være best.

Når bør jeg slutte å ta statiner under graviditet?

Gjeldende retningslinjer anbefaler at du samarbeider med legen din for å slutte å ta statin i minst tre måneder før du blir gravid Legen vil sannsynligvis anbefale at du holder deg unna statinen så lenge av svangerskapet (ca. 40 uker) og så lenge du velger å amme.

Anbefalt: