Logo no.boatexistence.com

Kan cyster på eggstokkene være kreft?

Innholdsfortegnelse:

Kan cyster på eggstokkene være kreft?
Kan cyster på eggstokkene være kreft?

Video: Kan cyster på eggstokkene være kreft?

Video: Kan cyster på eggstokkene være kreft?
Video: Can Ovarian Cysts Be Cancerous? 2024, Kan
Anonim

Det er relativt sjeldent, men noen cyster på eggstokkene er ondartede eller kreftfremkallende. Heldigvis er de fleste godartede, eller ikke kreftsyke Legens anbef alte behandlingsplan vil avhenge av typen ovariecyste eller svulst du har, så vel som symptomene dine. Ofte trenger de ingen behandling.

Hvilken prosentandel av ovariecyster er kreft?

U. S. Department of He alth and Human Services anslår at 5 til 10 prosent av kvinnene har kirurgi for å fjerne en ovariecyste, men bare 13 til 21 prosent av disse er kreft. Gynekologer kan bruke ultralydteknologi for å skille mellom disse ulike typene eggstokkmasser.

Når bør jeg være bekymret for en ovariecyste?

Alvorlige cysteproblemer

Hvis du har bekkensmerter med feber, kvalme og oppkast, kan det være et tegn på at du har en infeksjon forbundet med cysten. En infeksjon fortjener øyeblikkelig legehjelp. Cyster kan også sprekke eller vri seg – en tilstand som kalles torsjon.

Er ovariecyster det samme som kreft?

Ovariecyster er poser eller lommer av vanlig vev eller celler, og er vanligvis fylt med væske, mens eggstoksvulster er faste masser av kreftceller De fleste ovariecyster kommer og går med menstruasjonssykluser, mens eggstoksvulster ikke vil gå over av seg selv, og vil kreve behandling.

Kan en normal ovariecyste bli kreft?

Kan ovariecyster bli kreft? De fleste ovariecyster er ufarlige og forsvinner ofte av seg selv uten behandling. Sjelden kan enkelte typer eggstokcyster utvikle seg til eggstokkreft. Risikoen for at en cyste blir kreft er høyere hos personer som har vært gjennom overgangsalderen.

Anbefalt: