Logo no.boatexistence.com

Gjør matlaging med olivenolje det kreftfremkallende?

Innholdsfortegnelse:

Gjør matlaging med olivenolje det kreftfremkallende?
Gjør matlaging med olivenolje det kreftfremkallende?

Video: Gjør matlaging med olivenolje det kreftfremkallende?

Video: Gjør matlaging med olivenolje det kreftfremkallende?
Video: СЕРДЦЕ. 3 самых вредных и 4 самых полезных продукта. Это надо знать! 2024, Kan
Anonim

Myte: Olivenolje produserer kreftfremkallende stoffer når den varmes opp. Faktum. Det som er sant er at når matolje varmes opp til det punktet der den ryker (røykepunktet), brytes den ned og kan produsere potensielt kreftfremkallende giftstoffer.

Er olivenolje giftig ved oppvarming?

07/8Oppvarming av olivenolje frigjør giftig røyk Når oljen varmes opp før røykpunktet, avgir den giftig røyk. Siden olivenolje har et lavt røykepunkt, øker matlaging med den risikoen for å skape røyk som inkluderer forbindelser som er skadelige for helsen din.

Hvorfor bør du ikke lage mat med olivenolje?

Olivenolje har et lavere røykpunkt-punktet der en olje bokstavelig t alt begynner å ryke (olivenolje er mellom 365° og 420°F)-enn noen andre oljer. Når du varmer opp olivenolje til røykpunktet, begynner de fordelaktige forbindelsene i oljen å brytes ned, og potensielt helseskadelige forbindelser dannes.

Hvilke oljer er kreftfremkallende når de varmes opp?

Men all umettet olje, inkludert olivenolje, vil oppvarming av den gjentatte ganger til høy varme (f.eks. for fritering) føre til at oljen utvikler forbindelser som er funnet å ha kreftfremkallende egenskaper ved testing på rotter.

Er det farlig å lage mat med olivenolje?

Her er konklusjonen: ekstra virgin oliven olje er helt trygt å lage mat med Den tåler varme på grunn av innholdet av enumettede fettsyrer og fenolforbindelser og tåler mye bedre enn andre vegetabilske oljer. Det er en flott olje å spise både i smak og helse og bør ikke unngås.

Anbefalt: