Logo no.boatexistence.com

Hva er de beste frøene for spiring?

Innholdsfortegnelse:

Hva er de beste frøene for spiring?
Hva er de beste frøene for spiring?

Video: Hva er de beste frøene for spiring?

Video: Hva er de beste frøene for spiring?
Video: How to Germinate Seeds Fast! creative explained 2024, Kan
Anonim

Mange frø kan spires for å spises. Mungbønner og alfalfa er de vanligste frøene til spirer. Andre vanlige frø for spirer inkluderer adzuki adzuki. Rød bønne er et vanlig navn for flere planter og kan referere til: Adzuki-bønne (Vigna angularis), ofte brukt i japansk, koreansk, kinesisk og malaysisk mat, spesielt som rødbønnepasta. Nyrebønne, rød variant av Phaseolus vulgaris, ofte brukt i indisk og nordamerikansk mat, for eksempel chili con carne. https://en.wikipedia.org › wiki › Red_bean

Rød bønne - Wikipedia

kål, gressløk, rødkløver, bukkehornkløver, garbanzo, linser, sennep, erter, reddik og svart solsikke.

Hva er de sunneste spirene å dyrke?

Spiselige spirer som alfalfa, brokkoli, mungbønne- og reddikspirer, er utmerkede kilder til antioksidanter, essensielle aminosyrer og en håndfull nærende vitaminer og mineraler. Som sådan har spirer blitt merket som funksjonell mat som har helsefremmende fordeler og reduserer risikoen for mange sykdommer.

Hva er de beste frøene og bønnene å spire?

Mungbønner og linser er de enkleste og raskeste å spire. Alfalfa, kikerter og adzukibønner er også bra for nybegynnere, men trenger litt mer tid. Forurensede frø er vanligvis kilden til spirerelaterte sykdomsutbrudd, så det er viktig å få rene frø.

Kan du spire bønner fra matbutikken?

Bekymringer om levedyktighet Bare tørre bønner kan spire, så velg fra de som er i tørrbingene eller de som er pakket. Ikke alle bønnefrø fra matbutikken er levedyktige. Noen kan være for gamle til å spire godt, mens andre blir bestrålt slik at de ikke spirer.

Hvorfor er spirer dårlige for deg?

Som alle ferskvarer som konsumeres rå eller lett tilberedt, kan spirer bære en risiko for matbårne sykdommer hvis de er forurenset I motsetning til andre ferske råvarer, krever de varme, fuktige forholdene å dyrke spirer er ideelle for rask vekst av bakterier, inkludert salmonella, listeria og E. coli.

Anbefalt: