Logo no.boatexistence.com

Hvilket av følgende hoftebein er overlegent?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket av følgende hoftebein er overlegent?
Hvilket av følgende hoftebein er overlegent?

Video: Hvilket av følgende hoftebein er overlegent?

Video: Hvilket av følgende hoftebein er overlegent?
Video: Pelvis (Hip bone) and Femur - Human Anatomy | Kenhub 2024, Kan
Anonim

Ilium er den bredeste og største av de tre delene av hoftebenet, og er plassert overlegent.

Hvilket hoftebein er overlegent?

Ilium er den største delen av hoftebenet og utgjør den øvre delen av acetabulum. Alaen gir et innsettingspunkt for setemusklene later alt og iliacusmuskelen medi alt. Anteriort har ilium en anterior superior iliac spine (ASIS); underordnet dette er en fremre nedre hoftebensryggrad.

Hva er den øvre margin av hoftebenet?

Hoftebenet består av tre regioner: ilium, ischium og pubis. Ilium danner det store, viftelignende området av hoftebenet. Den øvre margin av dette området er benkammen I hver ende av hoftekammen er de fremre øvre og bakre hoftebensryggraden.

Hvilken del av hoftebenet er overlegen og bakre?

Et hoftebein består av tre regioner: ilium, ischium og pubis. Ilium danner det store, viftelignende området av hoftebenet. Den øvre margin av dette området er benkammen I hver ende av hoftekammen er de fremre øvre og bakre hoftebensryggraden.

Hvilken av bekkenbenene er best?

I et fullstendig sammensmeltet koxalben er ilium den mest overlegne delen, og danner "vingen" som utgjør den mest fremtredende delen av koksbenet. Den innvendige siden av denne "vingen" kalles iliac fossa. ilium er der korsbenet festes til hvert koksben for å fullføre bekkenskålen.

Anbefalt: