Logo no.boatexistence.com

Kan myelodysplastisk syndrom kureres?

Innholdsfortegnelse:

Kan myelodysplastisk syndrom kureres?
Kan myelodysplastisk syndrom kureres?

Video: Kan myelodysplastisk syndrom kureres?

Video: Kan myelodysplastisk syndrom kureres?
Video: What is the Best Treatment for MDS? 2024, Kan
Anonim

Behandling av myelodysplastiske syndromer er oftest ment for å bremse sykdommen, lindre symptomer og forhindre komplikasjoner. Det finnes ingen kur mot myelodysplastiske syndromer, men noen medisiner kan bidra til å bremse utviklingen av sykdommen. Hvis du ikke har noen symptomer, er det kanskje ikke nødvendig med behandling med en gang.

Forsvinner MDS noen gang?

Siden myelodysplastiske syndromer (MDS) er svært vanskelig å kurere, de fleste mennesker med MDS fullfører aldri behandlingen. Folk kan gå gjennom en rekke behandlinger med hvile i mellom. Noen mennesker kan velge å stoppe aktiv behandling til fordel for støttende behandling.

Kan du leve et norm alt liv med MDS?

Med nåværende behandlinger kan pasienter med lavere risikotyper av noen MDS leve i 5 år eller enda lenger. Pasienter med MDS med høyere risiko som blir akutt myeloid leukemi (AML) vil sannsynligvis ha en kortere levetid.

Er MDS en dødelig sykdom?

MDS er en form for benmargskreft, selv om progresjonen til leukemi ikke alltid forekommer. At benmargen ikke produserer modne friske celler er en gradvis prosess, og derfor er MDS ikke nødvendigvis en terminal sykdom Hos noen pasienter kan imidlertid MDS utvikle seg til AML, Akutt Myeloid Leukemi.

Er myelodysplastisk syndrom alltid dødelig?

MDS er en potensielt dødelig sykdom; de vanlige dødsårsakene i en kohort på 216 MDS-pasienter inkluderte benmargssvikt (infeksjon/blødning) og transformasjon til akutt myeloid leukemi (AML). [4] Behandling av MDS kan være utfordrende hos disse generelt eldre pasientene.

Anbefalt: