Logo no.boatexistence.com

Kan influensa spres av asymptomatiske bærere?

Innholdsfortegnelse:

Kan influensa spres av asymptomatiske bærere?
Kan influensa spres av asymptomatiske bærere?

Video: Kan influensa spres av asymptomatiske bærere?

Video: Kan influensa spres av asymptomatiske bærere?
Video: Золотая орда в Былинах Русских 2024, Kan
Anonim

Noen mennesker kan bli smittet av et influensavirus, men har ingen symptomer. I løpet av denne tiden kan disse personene fortsatt spre viruset til andre.

Kan asymptomatisk influensa overføres?

Så mange som 50 % av infeksjonene med normal sesonginfluensa kan være asymptomatiske, noe som delvis kan skyldes allerede eksisterende delvis immunitet [1]. Asymptomatiske pasienter avgir virus og kan overføre sykdommen, men ikke i samme hastighet som symptomatiske individer, noe som skaper et usynlig "reservoar" for viruset.

Er vanlig influensa asymptomatisk?

Influensa, enten av sesongmessig eller pandemisk variant, er asymptomatisk hos de fleste med serologisk bekreftet infeksjon, ifølge en studie i Lancet Respiratory Medicine.

Hva gjør noen asymptomatiske?

1- Noen mennesker har en sterkere "medfødt" immunrespons mot viruset 2- Noen mennesker møter en mindre virusmengde. Personlig har jeg en ekstra en: 3- Personer med sterkere "adaptivt" immunsystem er i stand til å reagere på en smittsom kontakt mye raskere og derfor med færre symptomer!

Hva er symptomene på asymptomatisk?

Du kan miste luktesansen eller smakssansen. Du kan ha tretthet, muskelsmerter eller hodepine. Det er ikke stor sannsynlighet for at du har sår hals eller rennende nese, men de forekommer i noen tilfeller. Du har ikke markert åndenød.

Anbefalt: