Hva er fordelene med sitronverbena?

Innholdsfortegnelse:

Hva er fordelene med sitronverbena?
Hva er fordelene med sitronverbena?

Video: Hva er fordelene med sitronverbena?

Video: Hva er fordelene med sitronverbena?
Video: Uncovering the Shocking Benefits of Lemon Verbena and What to Do With it! 2024, Oktober
Anonim

Sitronverbena brukes for fordøyelsessykdommer inkludert fordøyelsesbesvær, gass, kolikk, diaré og forstoppelse. Den brukes også mot agitasjon, leddsmerter, søvnproblemer (søvnløshet), astma, forkjølelse, feber, hemoroider, åreknuter, hudsykdommer og frysninger.

Hva er sitronverbena-te godt for?

Den er mye drukket som et fordøyelseshjelpemiddel, noe som gjør den til den perfekte koppen etter middagen. Teens avslappende egenskaper gjør at den kan drikkes for å lindre magekramper og menstruasjonssmerter. Sitronverbena er også beroligende for sinnet så vel som kroppen: det er kjent for å lindre stress og nervøsitet.

Hva er bivirkningene av sitronverbena?

Det kan forårsake hudirritasjon (dermatitt) hos noen mennesker. Når det påføres huden: Det er ikke nok pålitelig informasjon til å vite om sitronverbena er trygt når det påføres huden. Kontakt med sitronverbena kan forårsake rødt, kløende hudutslett hos noen mennesker.

Hva gjør verbena med mennesker?

Noen bruker verbena direkte på huden for å behandle dårlig helende sår, abscesser og brannskader; for leddgikt, leddsmerter (revmatisme), dislokasjoner, benblåmerker (kontusjoner) og kløe. Verbena brukes også som gurgle ved forkjølelsessymptomer og andre tilstander i munn og svelg.

Kan du spise sitronverbena-blader rå?

På smak er den nærmest sitronskall, men med en sterkere aroma. Bladene og de spiselige blomstene dukker opp i martini, iskrem, sirup, solte, pesto, salatdressing. Bladene kan gjennomsyres, dampes, males eller infunderes i oljer, eddiker og s altlake.

Anbefalt: