Logo no.boatexistence.com

Er duodenalsår farlig?

Innholdsfortegnelse:

Er duodenalsår farlig?
Er duodenalsår farlig?

Video: Er duodenalsår farlig?

Video: Er duodenalsår farlig?
Video: Peptic Ulcer Perforation|Is it life threatening?Symptoms,Treatment-Dr.Nanda Rajaneesh|Doctors Circle 2024, Kan
Anonim

Når de finnes i den øvre delen av tynntarmen, kalles de duodenalsår. Noen mennesker er ikke engang klar over at de har et sår. Andre har symptomer som halsbrann og magesmerter. Sår kan bli svært farlige hvis de perforerer tarmen eller blør kraftig (også kjent som en blødning)

Kan duodenalsår forårsake kreft?

Forholdet mellom magesår og magekreft har lenge vært omstridt, men det er akkumulerende bevis for at magesårsykdom er positivt assosiert og duodenalsår negativt assosiert med risiko for utvikling magekreft.

Hvor lang tid tar det før et duodenalsår gror?

Ukompliserte magesår tar opptil to eller tre måneder å gro helt. Duodenalsår tar ca. seks uker for å leges. Et sår kan leges midlertidig uten antibiotika.

Hva er den vanligste årsaken til duodenalsår?

Hovedårsaken til denne skaden er infeksjon med bakterier k alt Helicobacter pylori, eller H. pylori Bakteriene kan føre til at slimhinnen i tolvfingertarmen din blir betent og et sår kan dannes. Noen medisiner kan også forårsake sår på tolvfingertarmen, spesielt antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen og aspirin.

Er et duodenalsår livstruende?

Mulige komplikasjoner

Komplikasjoner av magesår er relativt uvanlige, men de kan være svært alvorlige og potensielt livstruende De viktigste komplikasjonene inkluderer: blødning på stedet av såret. mageslimhinnen på stedet der såret åpner seg (perforering)

Anbefalt: