Logo no.boatexistence.com

Er palivizumab en vaksine?

Innholdsfortegnelse:

Er palivizumab en vaksine?
Er palivizumab en vaksine?

Video: Er palivizumab en vaksine?

Video: Er palivizumab en vaksine?
Video: Arendalsuka 2021: Felles nordisk kriseberedskap: Er Norden klar for neste pandemi? 2024, Kan
Anonim

Palivizumab (Synagis®) er en vaksine som har vist seg å redusere sykehusinnleggelsesrater på grunn av respiratorisk syncytialvirus i noen høyrisiko populasjoner. Palivizumab administreres en gang i måneden i fem måneder, med start før sesongen for respiratorisk syncytialvirus hvert år.

Er palivizumab en levende vaksine?

Det er ikke en ekte vaksine (aktiv vaksinering), siden den ikke stimulerer babyens kropp til å produsere sine egne antistoffer når de kommer i kontakt med det viruset i fremtiden. Hvordan er det gitt? Synagis gis som en intramuskulær injeksjon i lårets muskel.

Hvem bør motta palivizumab?

I det første leveåret anbefales palivizumab-profylakse for premature spedbarn født før 32 uker, 0 dagers svangerskap med kronisk lungesykdom av prematuritet definert som behov for større enn 21 % oksygen i minst 28 dager etter fødselen.

Kan Synagis gis med vaksiner?

Palivizumab (Synagis), et monoklon alt immunoglobulinantistoff, kan imidlertid redusere risikoen for sykehusinnleggelse for RSV. Standard profylaktisk dose er 15 mg/kg hver 30. dag under RSV-sesongen, for opptil fem doser. Palivizumab forstyrrer ikke vaksinasjoner og kan administreres samtidig med vaksiner.

Er palivizumab trygt?

Palivizumab (Synagis), et humanisert monoklon alt IgG1-antistoff mot RSV-fusjonsproteinet, 3 har vist seg trygt og effektivt4 –7 og er indisert for forebygging av alvorlig nedre luftveissykdom forårsaket av RSV hos pediatriske pasienter med høy risiko for RSV-sykdom.

Anbefalt: