Logo no.boatexistence.com

Hvem dukket opp sammen med Jesus under forvandlingen?

Innholdsfortegnelse:

Hvem dukket opp sammen med Jesus under forvandlingen?
Hvem dukket opp sammen med Jesus under forvandlingen?

Video: Hvem dukket opp sammen med Jesus under forvandlingen?

Video: Hvem dukket opp sammen med Jesus under forvandlingen?
Video: JESUS, (English), Jesus' Transfiguration 2024, Kan
Anonim

Forvandlingsfesten, kristen markering av anledningen da Jesus Kristus tok tre av sine disipler, Peter, Jakob og Johannes, opp på et fjell, der Moses og Eliaviste seg og Jesus ble forvandlet, ansiktet og klærne hans ble blendende lyse (Mark 9:2–13; Matteus 17:1–13; Lukas 9:28–36).

Hvem viste seg for Jesus under forvandlingen?

Jesus tok Peter, Jakob og Johannes opp på et høyt fjell. Han ble forvandlet – ansiktet hans skinte som solen og klærne ble blendende hvite. Moses og Elia viste seg sammen med Jesus. Peter tilbød seg å sette opp tre tilfluktsrom.

Hvorfor var Moses og Elia ved forvandlingen?

4:5–6). … Elijah selv ville dukke opp igjen i Transfigurasjonen Der ville han vises sammen med Moses som en representant for alle profetene som så frem til Messias komme (Matt. … Og det var målet om som Elias t alte til Jesus i Transfigurasjonen.

Var treenigheten ved forvandlingen?

I bysantinsk syn er forvandlingen ikke bare en fest til ære for Jesus, men en fest for den hellige treenighet, for alle tre personer i treenigheten tolkes som tilstede i det øyeblikket: Gud Fader t alte fra himmel; Gud Sønnen var den som ble forvandlet, og Gud Den Hellige Ånd var til stede i …

Hva er symbolikken i Transfigurasjonen?

Forvandlingen symboliserer altså det kommende liv og dermed målet for asketisk forfølgelse Den minner den troende om at Guds visjon utfolder seg midt i hellighetens prakt, samtidig som den peker mot måten den siste bevegelsen til ekstatisk undring alltid er fylt med nåde og glede.

Anbefalt: