Logo no.boatexistence.com

Hva brukes diofantiske ligninger til?

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes diofantiske ligninger til?
Hva brukes diofantiske ligninger til?

Video: Hva brukes diofantiske ligninger til?

Video: Hva brukes diofantiske ligninger til?
Video: Diophantine Equation: ax+by=gcd(a,b) ← Number Theory 2024, Juli
Anonim

Hensikten med enhver diofantligning er å løse alle de ukjente i problemet Da Diophantus Diophantus Diophantus var den første greske matematikeren som gjenkjente brøker som tall; dermed tillot han positive rasjonelle tall for koeffisientene og løsningene. I moderne bruk er diofantiske ligninger vanligvis algebraiske ligninger med heltallskoeffisienter, som det søkes om heltallsløsninger for. https://en.wikipedia.org › wiki › Diophantus

Diophantus - Wikipedia

hadde å gjøre med 2 eller flere ukjente, han ville prøve å skrive alle de ukjente i form av bare én av dem.

Hva er diofantligning?

Diofantisk likning, likning som bare involverer summer, produkter og potenser der alle konstantene er heltall og de eneste løsningene av interesse er heltall . For eksempel, 3x + 7y=1 eller x2 − y2=z3, hvor x, y og z er heltall.

Hvem oppdaget diofantiske ligninger?

Den første kjente studien av diofantiske ligninger var av navnebroren Diophantus of Alexandria, en matematiker fra det 3. århundre som også introduserte symbolikk i algebra.

Er diofantligningen løsbar?

Vi vet for eksempel at lineære diofantiske ligninger kan løses.

Hvordan løser du lineære diofantiske ligninger med to variabler?

Lineær diofantligning i to variabler har form av ax+by=c, der x, y∈Z og a, b, c er heltallskonstanter. x og y er ukjente variabler. En homogen lineær diofantligning (HLDE) er ax+by=0, x, y∈Z. Legg merke til at x=0 og y=0 er en løsning, k alt den trivielle løsningen for denne ligningen.

Anbefalt: