Logo no.boatexistence.com

Ville hiv dukket opp i en smøreprøve?

Innholdsfortegnelse:

Ville hiv dukket opp i en smøreprøve?
Ville hiv dukket opp i en smøreprøve?

Video: Ville hiv dukket opp i en smøreprøve?

Video: Ville hiv dukket opp i en smøreprøve?
Video: Как избавиться от страха, что ты заразился ВИЧ? 2024, Juli
Anonim

Du har kanskje lurt på om legen din også sjekker for HIV under celleprøven. Men Pappe-utstryk viser ikke om du har HIV eller de fleste andre seksuelt overførbare sykdommer.

Betyr unormal celleprøve HIV?

Bakgrunn. HIV-positive kvinner har større sannsynlighet for å få unormale celleprøver enn HIV-negative kvinner. Disse unormale celleprøvene er vanligvis assosiert med lave CD4-celletall og humant papillomavirusinfeksjon.

Hva viser seg i en smøreprøve?

Crevical screening-testen sjekker for infeksjon med humant papillomavirus (HPV) og endringer i cellene som dekker livmorhalsen. Disse endringene kan senere utvikle seg til livmorhalskreft hvis de ikke blir behandlet.

Hvilke infeksjoner kan oppdages i en celleprøve?

En Pap-test kan oppdage visse virale infeksjoner som humant papillomavirus (HPV), som er kjent for å forårsake livmorhalskreft. Tidlig behandling av precancerøse forandringer (cervical dysplasia) oppdaget på celleprøven kan stoppe livmorhalskreft før den utvikler seg fullt ut.

Fakter utstryketester kjønnssykdommer?

Nei. Pap-tester, også kjent som celleprøver, ser etter celleforandringer i livmorhalsen, som kan føre til livmorhalskreft. Celleforandringer er ofte forårsaket av humant papillomavirus (HPV), som er en STD. Men Pap-tester tester kun for celleforandringer, ikke om du har HPV eller ikke.

Anbefalt: