Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromator?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromator?
Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromator?

Video: Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromator?

Video: Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromator?
Video: advantage TO vs. advantage OF / TO + GERUND/ How to use TO with GERUNDS / GERUNDS IN ENGLISH 2024, Oktober
Anonim

Hvilken av følgende er fordelen med prismemonokromatorer? Forklaring: Fordelen med prisme er at dispersjon som oppstår er ikke-overlappende. Ulempen er at det skjer på en ikke-lineær måte.

Hvilket av følgende er ikke bruk av flammeutslippsfotometer?

10. Hvilken av følgende er ikke en detektor som brukes i flammeemisjonsfotometre? Forklaring: Detektorer som brukes i flammeemisjonsfotometre er Fotovoltaiske celler og fotoemitterende rør. Fotovoltaisk celle er også kjent som fototronisk celle.

Hvilken av følgende er fordelen med flammefotometer ?

Disse er: utslippssystem, drivstoffgasser og deres regulering, og forstøver. Fordelene med flammefotometri er den lave kostnaden sammenlignet med atomabsorpsjon eller atomemisjonsspektrofotometri.

Hvilket av følgende er ikke drivstoff som brukes i flammefotometer?

Hvilket av følgende er ikke et drivstoff som brukes i flammefotometri? Forklaring: De vanligste brenngassene i flammefotometri er acetylen, propan og hydrogen. Oksygentilførsel gis til brenngassene. 11.

Hva er bruk av flammefotometri?

BRUK:-

Flammefotometri er nyttig for bestemmelse av alkali- og jordalkalimetaller Brukes ved bestemmelse av bly i bensin. Brukes i studiet av likevektskonstanter som involverer ionebytterharpikser. Brukes ved bestemmelse av kalsium og magnesium i sement.

Anbefalt: