Logo no.boatexistence.com

I non-hodgkins lymfom arvelig?

Innholdsfortegnelse:

I non-hodgkins lymfom arvelig?
I non-hodgkins lymfom arvelig?

Video: I non-hodgkins lymfom arvelig?

Video: I non-hodgkins lymfom arvelig?
Video: Uncommon Malignancies: Managing Rare Non-Hodgkin Lymphomas #shorts 2024, Kan
Anonim

Non-Hodgkin lymfom er ikke ikke smittsomt og antas ikke å forekomme i familier, selv om risikoen din kan være litt økt hvis en førstegrads slektning (som f.eks. forelder eller søsken) har hatt lymfekreft.

Kan lymfom være arvelig?

Noen mennesker arver DNA-mutasjoner fra en forelder som øker risikoen for enkelte typer kreft. Å ha en familiehistorie med lymfom (Hodgkin-lymfom, ikke-hodgkin-lymfom, CLL) ser ut til å øke risikoen for lymfom. Genforandringer relatert til NHL erverves vanligvis i løpet av livet, i stedet for å arves.

Finnes det en genetisk test for non-Hodgkins lymfom?

Forskere ved Mayo Clinic har laget en genetisk test for å veilede diagnostisering og behandling av pasienter med diffust storcellet B-celle lymfom, den vanligste typen non-Hodgkins lymfom." Lymph2Cx-testen hjelper med å finne ut hvor lymfomen startet," sa Keith Stewart, M. B., Ch.

Hvor starter non-Hodgkins lymfom?

Non-Hodgkins lymfom er en type kreft som begynner i lymfesystemet, som er en del av kroppens bakteriebekjempende immunsystem. Ved non-Hodgkins lymfom vokser hvite blodceller k alt lymfocytter unorm alt og kan danne vekster (svulster) i hele kroppen.

Hvilken rase er mest sannsynlig for å få non-Hodgkins lymfom?

Rase: Non-Hodgkin-lymfom er mer vanlig hos kaukasiere enn hos afroamerikanere. Eksponering: Personer som er utsatt for visse kjemikalier, for eksempel plantevernmidler, gjødsel, ugressmidler og insektmidler, kan være i faresonen, men forskning på den eksakte koblingen har vært usikker og pågår.

Anbefalt: