Logo no.boatexistence.com

Hva betyr omskjæring og uomskjæring i bibelen?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr omskjæring og uomskjæring i bibelen?
Hva betyr omskjæring og uomskjæring i bibelen?

Video: Hva betyr omskjæring og uomskjæring i bibelen?

Video: Hva betyr omskjæring og uomskjæring i bibelen?
Video: Seminar: Rituell omskjæring av gutter – et brudd på barns menneskerettigheter! 2024, Juli
Anonim

Religiøs mannlig omskjæring skjer vanligvis kort tid etter fødselen, i barndommen eller rundt puberteten som en del av en overgangsrite.

Hva representerer omskjæring i Bibelen?

Omskjæring ble pålagt den bibelske patriarken Abraham, hans etterkommere og deres slaver som " et tegn på pakt" inngått med ham av Gud i alle generasjoner, en "evig pakt" " (1. Mosebok 17:13), og derfor observeres det ofte av to (jødedom og islam) av de Abrahamske religionene.

Hva mener Paulus med omskjæring?

Paul hevdet at omskjæring ikke lenger betydde det fysiske, men en åndelig praksis(Romerne 2:25–29) Og i den forstand skrev han: "Er noen k alt omskåret? la ham ikke bli uomskåret" (1. Korinterbrev 7:18) - sannsynligvis en referanse til praksisen med epispasme.

Hva er den bibelske betydningen av omskjæring og uomskjæring?

I Det gamle testamente er omskjæring klart definert som en pakt mellom Gud og alle jødiske menn Omskjæring er ikke fastsatt som et krav i Det nye testamente. I stedet blir kristne oppfordret til å bli "omskåret av hjertet" ved å stole på Jesus og hans offer på korset.

Er omskjæring bedre enn uomskjæring?

Omskjæring kan ha ulike helsefordeler, inkludert: Enklere hygiene. Omskjæring gjør det enklere å vaske penis. Men gutter med uomskårne peniser kan læres å vaske seg regelmessig under forhuden.

Anbefalt: