Logo no.boatexistence.com

Feiret vikinger jul?

Innholdsfortegnelse:

Feiret vikinger jul?
Feiret vikinger jul?

Video: Feiret vikinger jul?

Video: Feiret vikinger jul?
Video: A group of ferrets is called a business. 2024, Kan
Anonim

Vikingene feiret også en festival kjent som Yule Vikingjule-feiringen lignet på den moderne julen. Faktisk stammer skikker og tradisjoner fra moderne jul fra vikingenes julefeiring. … Så denne feiringen vil sannsynligvis vare fra vintersolverv til den 12. januar.

Hva er Viking-versjonen av julen?

De k alte det “Yule” Frem til i dag er ordet for jul på de skandinaviske språkene “jul”. Kristendommen nådde Europa mens vikingene fortsatt trodde på sin hedenske mytologi, og på grunn av det ville de norrøne tradisjonene blandes med de kristne, noe som gjorde julen til det mange av oss feirer i dag.

Oppfant vikinger julen?

Juletreet, kransene og mistelteinen, for eksempel, har alle sine røtter i germansk og norrøn tradisjon. … Kanskje det mest slående av vikingtradisjonene som har gjort det til vår moderne jul, er personen til Julenissen og hans reinsdyr.

Feiret vikingene noen høytider?

28. oktober – Remembrance for Erik the Red 9. november – Remembrance for Queen Sigrid of Sweden. … 27. november – Ullr og Skadi-festen, Weyland Smiths dag feirer de største germanske håndverkerne. 9. desember – Minne til Egill Skallagrimsson, stor vikingtidsdikter, kriger og runetrollmann.

Var julenissen en viking?

Jul og vikinger ser kanskje ikke ut til å ha en umiddelbar sammenheng, men faktisk har mange juletradisjoner sin opprinnelse i den gamle norrøne og germanske kulturen. … Lenge før den moderne julenissens skikkelse ble gavebæreren, vikingene hadde sin egen julemann: gudenes hersker, Odin.

Anbefalt: