Logo no.boatexistence.com

Er brønnvann levende vann?

Innholdsfortegnelse:

Er brønnvann levende vann?
Er brønnvann levende vann?

Video: Er brønnvann levende vann?

Video: Er brønnvann levende vann?
Video: Jesus Is - Living Water for a Thirsty World 2024, Kan
Anonim

Bibelen sier i Johannes 7:38, "Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans buk skal det strømme elver av levende vann." Når vi først tror på Jesus og han borer ned i våre kalde og steinete hjerter, vil det dannes en brønn og levende vann vil springe opp og flyte fritt.

Hva er Guds levende vann?

Levende vann (hebraisk: מַֽיִם־חַיִּ֖ים‎ mayim-ḥayyîm; gresk: ὕδωρ ζῶν, hydōr zōn) er et bibelsk begrep som forekommer i både Det gamle og Det nye testamente. I Jeremia 2:13 og 17:13 beskriver profeten Gud som "kilden med levende vann", som har blitt forlatt av sitt utvalgte folk Israel.

Hva er livets vann i Bibelen?

I kristendommen brukes begrepet "livets vann" (gresk: ὕδωρ ζωῆς hydōr zōēs) i sammenheng med levende vann, spesifikke referanser vises i Åpenbaringsboken (21:6 og 22:1), som samt Johannesevangeliet. I disse referansene refererer begrepet Livets Vann til Den Hellige Ånd

Hva representerer levende vann?

Så der har vi forklaringen på metaforen: det levende vannet representerer Guds Ånd, gitt til de som vil tro på Jesus.

Hva mente Jesus jeg er tørst?

Jesus sier: "Da jeg var tørst, ga du meg en drink." … Kanskje mens han lengter etter å få slutt på sin lidelse, søker Jesus å minne de som vil følge ham om å tjene, å slukke de trengendes tørst, for hans skyld.

Anbefalt: