Logo no.boatexistence.com

Hva er meningen med arkegonial?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med arkegonial?
Hva er meningen med arkegonial?

Video: Hva er meningen med arkegonial?

Video: Hva er meningen med arkegonial?
Video: Hva er meningen med livet? Slutt å løpe rundt i det hamsterhjulet, bygg et meningsfylt liv! 2024, Kan
Anonim

: det kolbeformede kvinnelige kjønnsorganet til moser, lavere karplanter (som bregner) og noen gymnospermer.

Hva er meningen med Archi Gonium?

Arkegoniumet er en flercellet, ofte kolbeformet struktur som inneholder et enkelt egg. (botanikk) En flercellet reproduktiv struktur som inneholder en stor, ikke-bevegelig kjønnscelle (eggcelle), og innenfor hvilken et embryo vil utvikle seg. substantiv.

Hva er arkegonial initial?

Et arkegonium (pl: archegonia), fra det gamle greske ἀρχή ("begynnelsen") og γόνος ("avkom"), er en flercellet struktur eller organ av gametofytten fase av visse planter, som produserer og inneholder egget eller den kvinnelige gameten.… Archegonium har en lang halskanal eller venter og en oppsvulmet base.

Hva betyr archegonia i biologi?

Archegonium, det kvinnelige reproduksjonsorganet i bregner og moser. Et arkegonium forekommer også i noen gymnospermer, for eksempel cycader og bartrær. En kolbeformet struktur, den består av en hals, med ett eller flere lag med celler, og en oppsvulmet base-venteren-som inneholder egget.

Hva menes med ordet thallus?

: en plantelignende vegetativ kropp (som av alger, sopp eller moser) som mangler differensiering til distinkte deler (som stilk, blader og røtter) og som ikke vokser fra et apik alt punkt.

Anbefalt: