Logo no.boatexistence.com

Hva er bruken av syklopisk betong?

Innholdsfortegnelse:

Hva er bruken av syklopisk betong?
Hva er bruken av syklopisk betong?

Video: Hva er bruken av syklopisk betong?

Video: Hva er bruken av syklopisk betong?
Video: Getting Started with Cyclic Voltammetry 2024, Juli
Anonim

Kyklopisk murverk, vegg konstruert uten mørtel, med enorme steinblokker. Denne teknikken ble brukt i festningsverk der bruk av store steiner reduserte antall fuger og dermed reduserte veggenes potensielle svakhet Slike murer finnes på Kreta og i Italia og Hellas.

Hva er den syklopiske typen murverk?

Cyclopean murverk er et begrep som brukes for å beskrive en type megalittisk arkitektur som innebærer bearbeiding av uvanlig store steinblokker, ofte for bygging av festningsverk.

Hvorfor kalles konstruksjonen av vegger cyklopisk murverk?

Begrepet kommer fra troen til klassiske grekere om at bare de mytiske kyklopene hadde styrke til å flytte de enorme steinblokkene som utgjorde veggene til Mykene og Tiryns.

Hva er cyklopisk aggregat?

Den består av naturlig forekommende materiale som grus og tilslag hvis størrelse er større enn 4,75 mm, men mindre enn 75 mm er kjent som grove tilslag.

Hvor er den syklopiske veggen?

The Cyclopean Wall of Rajgir er en 40 km (25 mi) lang mur av stein som omringet hele den antikke byen Rajgriha (i dag Rajgir), i den indiske delstaten Biharfor å beskytte mot ytre fiender og inntrengere. Det er blant de eldste eksemplarene av syklopisk murverk over hele verden.

Anbefalt: