Logo no.boatexistence.com

Er spesialisering av arbeidskraft?

Innholdsfortegnelse:

Er spesialisering av arbeidskraft?
Er spesialisering av arbeidskraft?

Video: Er spesialisering av arbeidskraft?

Video: Er spesialisering av arbeidskraft?
Video: Ремонт на балконе Ошибки монтажа теплого пола. #37 2024, Kan
Anonim

Spesialisering av arbeidskraft er oftest kjent som arbeidsdelingen og refererer til en prosess i virksomheten der store oppgaver deles inn i mindre oppgaver, og ulike ansatte eller ulike grupper av ansatte fullfører disse oppgavene.

Er et eksempel på spesialisering av arbeidskraft?

Et av de mest gjenkjennelige eksemplene på spesialisering av arbeidskraft er en bilforsamlingslinje. I stedet for at én ansatt bygger hele bilen selv, produserer og installerer spesi altrente ansatte hver del separat før de monterer kjøretøyet.

Hva betyr spesialisering i arbeidskraft?

Definisjon (1): Arbeidsspesialisering er deling av arbeidsaktiviteter i separate jobboppgaver. Enkelt ansatte spesialiserer seg på å gjøre en del av en aktivitet i stedet for hele aktiviteten for å øke arbeidsytelsen. Det er også kjent som arbeidsdelingen.

Hva er forskjellen mellom spesialisering og arbeidskraft?

Det er ingen signifikant forskjell mellom arbeidsdeling av arbeidskraft og spesialisering av arbeidskraft, da disse er synonymer. Begge disse konseptene innebærer å dele opp hovedprosessen i forskjellige oppgaver, og tildele hver oppgave til individuelle arbeidere eller gruppe med arbeidere.

Hva fører spesialisering av arbeidskraft til?

Spesialisering fører til Skalafordeler Ettersom arbeidskraft er delt mellom arbeidere, kan arbeidere fokusere på noen få eller til og med én oppgave.

Anbefalt: