Logo no.boatexistence.com

Hva er forventet levealder for noen med metastatisk kreft?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forventet levealder for noen med metastatisk kreft?
Hva er forventet levealder for noen med metastatisk kreft?

Video: Hva er forventet levealder for noen med metastatisk kreft?

Video: Hva er forventet levealder for noen med metastatisk kreft?
Video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet 2024, Kan
Anonim

En pasient med utbredt metastaser eller metastaser til lymfeknutene har en forventet levealder på mindre enn seks uker En pasient med metastaser til hjernen har en mer variabel forventet levetid (en til 16 måneder) avhengig av antall og plassering av lesjoner og spesifikasjonene for behandlingen.

Er metastatisk kreft alltid dødelig?

I noen situasjoner kan metastatisk kreft kureres, men som oftest kurerer ikke behandlingen kreften. Men leger kan behandle det for å bremse veksten og redusere symptomene. Det er mulig å leve i mange måneder eller år med visse typer kreft, selv etter utvikling av metastatisk sykdom.

Kan du leve 10 år med metastatisk kreft?

Å være en langsiktig overlevende er vanligvis definert som å leve fem eller flere år utover diagnosen stadium 4 brystkreft. Å leve 10 eller flere år er ikke uhørt, og 10-års overlevelsesraten for primær eller "de novo" metastatisk brystkreft er rundt 13 %.

Hvor lenge kan du leve med kreft som har spredt seg?

Tidligere var det mange som ikke levde lenge med metastatisk kreft. Selv med dagens bedre behandlinger er det ikke alltid mulig å bli frisk. Men leger kan ofte behandle kreft selv om de ikke kan kurere den. God livskvalitet er mulig i måneder eller til og med år.

Hvilket stadium er metastatisk kreft?

Metastatisk kreft kalles vanligvis stadium IV kreft eller avansert kreft Det oppstår når kreftceller bryter av fra den opprinnelige svulsten, spres gjennom blodbanen eller lymfeårene til en annen del av kroppen, og danner nye svulster. Nærliggende lymfeknuter er det vanligste stedet for kreft å metastasere.

Anbefalt: