Logo no.boatexistence.com

Omtales det som cellens selvmordsposer?

Innholdsfortegnelse:

Omtales det som cellens selvmordsposer?
Omtales det som cellens selvmordsposer?

Video: Omtales det som cellens selvmordsposer?

Video: Omtales det som cellens selvmordsposer?
Video: It's Time to STOP Believing These Myths About Your Body 2024, Kan
Anonim

Lysosomer er enkeltmembranorganeller som finnes i eukaryote celler. Tilbake i 1959 ga Christian de Duve dem deres nå kjente kallenavn, "suicidal bag", i et forsøk på å understreke deres nedbrytende egenskaper.

Hvilken celle heter suicidal bag?

Lysosomer kalles selvmordssekker. De produseres av Golgi-kroppen. De består av en enkelt membran som omgir kraftige fordøyelsesenzymer. Det fungerer som "søppeltømming" av cellen ved å bryte ned cellekomponenter som ikke lenger er nødvendige, så vel som molekyler eller til og med bakterier som inntas av cellen.

Omtales det som cellesvarets selvmordsposer?

Fullstendig svar: Lysosomer er kjent som selvmordsposen til cellen fordi den er i stand til å ødelegge sin egen celle der den er tilstede. Den inneholder mange hydrolytiske enzymer som er ansvarlige for destruksjonsprosessen.

Hvorfor kalles lysosom som selvmordsposer i cellen?

Så, det riktige svaret er, "lysosomer er kjent som 'selvmordsposer' av cellen fordi de inneholder hydrolytiske enzymer og disse hydrolytiske enzymene fordøyer alt celleavfall. "

Hvordan fordøyer lysosomer cellen?

I tillegg til nedbrytende molekyler som tas opp av endocytose, fordøyer lysosomer materiale avledet fra to andre ruter: fagocytose og autofagi (Figur 9.37). … Slike store partikler tas opp i fagocytiske vakuoler (fagosomer), som deretter smelter sammen med lysosomer, noe som resulterer i fordøyelse av innholdet.

Anbefalt: